skip to Main Content

Wijkgebeurtenissen

Straatverlichting


Restaurant D’Ambacht

Feestelijke inloop donderdag 17 maart 2022 tussen 15:00 uur en 17:00 uur

Zie hier ons menu


Ella and her man in de Parkkerk
Ella voelt zich “kind van de Parkkerk”. Parkkerk als plek waar ze haar talent kon en mocht uiten in een veilige omgeving. Plek waar ze ook werd aangesproken op haar talent: ,,Ella, er is een speciale (radio) dienst: kun jij zingen?” Ella interpreteerde dat ook vaak als: kun jij voor deze gelegenheid een lied schrijven; en dat deed ze.
Nu: Ella de professional die samen met haar muzikale partner Herman hun voorstelling in de Parkkerk komt spelen. ‘Pianohuis’.
Ella: “Wat bijzonder, dat ik, en dat ook nog op mijn verjaardag, deze voorstelling hier ga spelen”.
De voorstelling:
Het verhaal gaat over het meisje Lena, dat onder de piano van haar moeder een veilige plek denkt gevonden te hebben. Hoe ouder Lena wordt, hoe bewuster ze wordt van haar situatie. Is deze plek echt veilig? Wie ben ik? Hoe verhoud ik mij tot mijn moeder, mijn omgeving, de leerlingen en vrienden van mijn moeder?
Onder de prachtige, door Sanne Danz vormgegeven “piano”, een gelaagd object, begint het verhaal van de kleine Lena. De gelaagdheid van de piano blijkt symbool te staan voor de gelaagdheid van het verhaal.
De voorstelling is muzikaal, ontroerend en roept vragen en momenten van herkenning op. Ella en Herman spelen de rol van hun leven in Pianohuis.


Muziek & spel: Ella de Jong en Herman Woltman
Regie: Theo Smedes
Dramaturgie: Bouke Oldenhof
Decor: Sanne Danz


PIANOHUIS  11 MAART  20.00UUR  PARKKERK LEEUWARDEN  KAARTEN: WWW.ELLAANDHERMAN.NL

Helaas is er 1 grote boom verloren gegaan tijdens de storm in het Julianapark.Hoogste zonnebloem: Prijsuitreiking (Kids)
Zaterdagmiddag 11 september was bij de Parkkerk de prijsuitreiking van de hoogste zonnebloem. 1 mei hadden ruim 30 kinderen van de zondagsschool en uit de wijk zaadjes van de zonnebloem bij de kerk gezaaid. Jamie won de eerste prijs ( bon van 30 euro) met een bloem van 1,81 cm; Sare was met haar bloem van 1,71 cm goed voor de tweede prijs (bon van 20 euro) en ALLE andere kinderen ontvingen de derde prijs (bon van 10 euro). De prijzen zijn beschikbaar gesteld door het Wijkpanel Huizum-West, de organisatie waarmee deze activiteit werd opgezet. Cees Buyse zei namens het wijkpanel: “er zijn vanmiddag alleen maar winnaars”Uitslag Zonnebloemwedstrijd 2021


🌻

Hallo allemaal,

Op 1 mei mogen kinderen uit Huizum-West, basisonderwijs leeftijd zaadjes voor zonnebloemen planten bij de Parkkerk. Jan van Scorelstraat. Gedurende de zomer zal er op gepast worden door mensen van de kerk en uit de wijk rondom de kerk, maar je bent natuurlijk van harte welkom om je zonnebloem te bekijken en water te geven wanneer je denkt dat hij dat nodig heeft. Wie heeft aan het eind van de zomer de hoogste zonnebloem? Na het planten ontvang je een prachtig, handgemaakt certificaat.

Om alles coronaproof te laten verlopen hebben we een rooster gemaakt. Per gezin mag je één tijd reserveren waarop je komt zaaien. Denk er om dat je ook echt maar bij één tijd een ✔️ zet en bij alle andere tijden een ❌. Een tijd waar al een vinkje van iemand anders staat, is niet meer beschikbaar. Het tweede vinkje zal dan ook worden verwijderd. Schrijf je voor 26 april in, dan ontvang je voor 28 april de bevestiging van je gereserveerde tijd. Geen bevestiging gekregen? Laat het dan even weten aan h.wieringa53@upcmail.nl

Via deze link kun je je inschrijven:

https://datumprikker.nl/pdx7khzdn6sysjd2

🌻


Geachte wijkbewoners,

Van 30 maart tot en met 30 september zal het NK Tegelwippen plaatsvinden. Gemeente Leeuwarden en Groningen gaan hierbij de strijd met elkaar aan. Het doel van het NK is om zo veel mogelijk verstening te veranderen in groen. Graag informeer ik u hierover.Welke gemeente wipt de meeste tegels?
Inwoners en gemeenten kunnen tijdens het NK Tegelwippen tegels vervangen voor groen. De stenen die zij uit de grond halen, melden ze aan via de site van het NK Tegelwippen. De gemeente die aan het einde van de wedstrijd de meeste verstening heeft veranderd in groen, wint! Dit jaar zal gemeente Leeuwarden de strijd aan gaan met gemeente Groningen, daarvoor kunnen we uw hulp goed gebruiken.

Samen vergroenen we de gemeente
Tijdens het NK Tegelwippen wil de gemeente Leeuwarden namelijk zo veel mogelijk inwoners aansporen om mee te doen en hun eigen tuin, of (in overleg) gemeentegrond, te vergroenen. Dit doet de gemeente door middel van het organiseren van verschillende acties, de aandacht op het NK via diverse (social) media.

In Leeuwarden is er subsidie beschikbaar voor het vergroenen van tuinen, door (deels) tegels of grind eruit te halen en deze te vervangen door gras en/of planten. Informatie hierover is te vinden op de site van gemeente Leeuwarden.

Samen gaan we gemeente Groningen verslaan!

Met vriendelijke groet,

Organisatie NK Tegelwippen gemeente Leeuwarden


Matthias van Pellicomstraat

Het speelpleintje voor de kleintjes is weer mooi opgeknapt.

Mede mogelijk gemaakt door

De Gemeente Leeuwarden en het Wijkpanel-Huizum West.


Nieuw in het Julianapark

Op initiatief van het wijkpanel heeft de Gemeente Leeuwarden een groot nieuw hek om het honden uitlaatveld geplaatst.

Dus geen loslopende honden in het park meer toegestaan. En ruim op wat uw hond heeft achtergelaten in de daarvoor bestemde kakbak.


Japanse duizendknoop

5 oktober 2019

Japanse duizendknoop verwijderen uit uw tuin? Doe hem in de grijze container!

De tijd om uw tuin winterklaar te maken komt eraan. In veel tuinen staat de Japanse duizendknoop. Wellicht ook in die van u. Bent u van plan om deze plant te snoeien? Doe het groenafval van deze plant niet in de groene container maar in de grijze container. Kleine stukjes van de plant kunnen via verwerkte compost weer uitgroeien tot nieuwe planten. En dat willen we graag voorkomen.

De Japanse duizendknoop is namelijk een invasieve exoot. Dat wil zeggen dat hij van nature niet in Nederland voorkomt. Het probleem met de Japanse duizendknoop is dat hij inheemse planten verdringt en onder de grond veel schade aanricht. De wortels zijn zo sterk dat ze door asfalt, riolering, stenen en zelfs door fundering heen kunnen breken. Nog beter is dus om deze plant uit uw tuin te verwijderen. Dat is echter niet eenvoudig. De plant is lastig uit te putten. Maar het kan wel.

De beste, maar ook meest intensieve manier is uitgraven. De wortels kunnen erg diep zitten en elk stukje wortel kan uitgroeien tot een nieuwe plant. Het is dus belangrijk dat er geen wortelresten in de grond achterblijven. Houd de grond daarom goed in de gaten. Er kunnen opnieuw jonge planten boven komen. Voor meer informatie over bestrijdingsmethoden kunt u altijd internet raadplegen. 

De gemeente heeft met Omrin afgestemd dat deze plant in de grijze container mag. Alleen deze plant! 

Gemeente Leeuwarden


Een jaar is snel gegaan. Ons wijkpanel is dit jaar weer flink aan de slag geweest met het vertegenwoordigen van onze buurt.

Want wist u dat:

Wij nog steeds vragen krijgen over de vele hondenpoep overlast waar wij weinig aan kunnen doen dan alleen maar adviseren je medebewoner erop aan te spreken dat deze de uitwerpselen van zijn of haar hond moet opruimen om de buurt netjes te houden.

Dat het hondenuitlaatveld in d’Hondecoeterstraat nog steeds goed wordt gebruikt, dat er een bewonersinitiatief was om de achterzijde dicht te maken om vluchtende honden tegen te gaan.

Het hondenuitlaatveld in de Vluchtheuvel binnenkort wordt aangepakt met het plaatsen van een hek om het terrein heen om ook de veiligheid van de kinderen en andere bezoekers van het vluchtheuvelgebied te waarborgen.

En het hondenuitlaatveld  in het Julianapark wordt nog naar gekeken om daar ook de veiligheid voor honden, hondenbezitters en andere bezoekers van dit park te waarborgen.

De stapstenen richting het hondenuitlaatveld bij het Julianapark zullen iets verplaatst worden zodat je niet meer uitkomt in dit veld maar hier nog wel op kan spelen.

Het voetbalhek in de Simon de Vliegerpark is verplaatst en verbreed om overlast te proberen te verminderen naar de buren toe die achter het veld wonen.

De skatebaan heeft een compleet nieuwe vloer gekregen en is flink opgeknapt tot tevredenheid van alle skaters, steppers en stuntfietsers.

De Gerard Dou heeft het buurthuis opgeknapt aan de binnenzijde en de biljartzaal heeft een nieuwe vloer.

Het vluchtheuvel gebouw binnenkort een flinke verbouwing tegemoet gaat.

Er prachtige bloembakken zijn opgehangen bij vele ingangen van onze wijk, zij fleuren de wijk op bij binnenkomst en uitgaan.

Dat de laatste midnightwalk dwars door onze mooie wijk zou lopen en specifiek door de Hollanderwijk maar helaas werd afgelast wegens het slechte weer. Hopelijk zal deze organisatie in het voorjaar nog aan de slag om de laatste keer alsnog door onze mooie wijk te laten lopen.

De tût en derût borden zijn geplaatste in de Hercules Segherstraat om overlast van parkerende auto’s te verminderen.

Wij een bijspijkercursus willen organiseren voor iedereen die zijn theorie kennis van het verkeer wil opfrissen.

Dat onze AED’s regelmatig werden opgeroepen bij verschillende meldingen in onze wijk.

Wij het komende jaar Reanimatie cursussen willen starten en waar animo voor is ook eventueel ook EHBO cursussen.

Wij weer veel overleg hebben gehad met vele gemeentefunctionarissen over verkeer, veiligheid, kunst, natuur, kinderen, ouderen en wat er verder ten tafel kwam.

Wij nog altijd vrijwilligers zoeken die plaats willen nemen in ons wijkpanel.

 

Back To Top