Voor de zomer bracht het wijkpanel Huizum-West een wijkblad uit met daaraan een zakje zonnebloempitjes. Met die pitjes maakten wij er een wedstrijd van wie de hoogste zonnebloem zou kweken. En nu was het zover, de prijsuitreiking. De leden van het panel gingen bij de mensen langs die zich hadden opgegeven via de mail om mee te mogen dingen met de mooie prijzen die te verdienen waren. En wat zaten er hoge zonnebloemen bij, 1 meter, 1.5 meter maar ook zelfs 1.75 meter.
Woensdag 25 augustus gingen wij van het wijkpanel bij de mensen langs die gewonnen hadden om hun mooie prijs in ontvangst te laten nemen.
Mevrouw C van der Meulen had een zonnebloem met een hoogte van 1.75 meter. Met deze hoogte won mevrouw van der Meulen de eerste prijs, een mooie gevulde mand van de Jumbo ter waarde van 50 euro.
Mevrouw D. Boorsma had een zonnebloem met een hoogte van 1.70 meter en won hiermee de tweede prijs, een bon van de Huizumer Slager ter waarde van € 25,-
Mevrouw M. Jorritsma had een zonnebloem met een hoogte van 1.20 meter en mocht de derde prijs in ontvangst nemen, een bon van bakkerij Bruinsma ter waarde van € 15,-
Wat waren alle dames blij met hun prijs. Mevrouw van der Meulen vertelde al glunderend dat ze de zonnebloem elke dag water gaf, niet een dag was over geslagen en dat voor deze mevrouw op haar oude dag.
Tijdens onze actie kregen we ook meerder berichten van meneer S.J. Edelenbos dat hij ook zonnebloemen had gepland maar eer dat ze de lucht in mochten groeien opgegeten werden door de insecten. Dit vonden we zo sneu voor deze meneer want hij had zo zijn best gedaan om de zonnebloemen te laten op komen en groeien. We hebben hem namens het wijkpanel een troostprijs gebracht, een prachtig mooi boeket met jawel “zonnebloemen”.
Namens alle leden van het wijkpanel, dank jullie wel voor de prachtige foto’s die wij hebben mogen ontvangen van alle prachtige bloemen. Blijf vooral genieten van het moois in de jullie tuin, dan genieten de andere bewoners van Huizum met jullie mee.